MİLLET-MİLLİYETÇİLİK KAVRAMLARININ SOSYOLOJİK ANLAMDA GENEL BİR DEĞERLENDİRİLMESİ

Author :  

Year-Number: 2012-3
Language : null
Konu : Sosyoloji

Abstract

Bu çalışma ulus ve milliyetçilik kavramlarının tarihsel konteksi üzerinde durmaktadır. Ulus ve milliyetçilik kavramları sosyal bilimler alanında tekrardan değerlendirilmektedir. Bu tekrardan ele alınışın nedeni yaşanan yeni sosyal ve siyasal olaylardır. Bu bağlamda, bu çalışma kavramları bu yaşanan sosyal ve siyasal olaylar açısından ele almaktadır.

Keywords

Abstract

This study dwells on the historical context of the concepts of nation and nationalism. The concepts of nation and nationalism are re-evaluated on the field of social sciences. The fact of this reconsider of the concepts is the new social and political events. In this context, this study discusses the concepts from the point of the new social and political events.

Keywords


  • Dominique Schnapper, Sosyoloji Düşüncesinin Özünde Öteki İle İlişki, çev. A. Sönemzay, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, İstanbul, 2005.

  • Emre Gökalp, Milliyetçilik: Kuramsal Bir Değerlendirme, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilim- ler Dergisi, C. 7, S. 1, 2007. san Yayınları, İstanbul, 1992.

  • Etienne Balibar - Immanuel Wallerstein, Irk, Ulus, Sınıf: Belirsiz Kimlikler, çev. Nazlı Ökten, 3. baskı, Metis Yayınları, İstanbul, 2000.

  • Montserrat Guibernau, Milliyetçilikler: 20. Yüzyılda Ulusal Devlet ve Milliyetçilikler, çev. Neşe Nur Domaniç, Sarmal Yayınevi, İstanbul, 1997. S. 29, Eylül 2004. tion-State in Greece and Turkey, ed. Faruk Birtek - Thalia Dragonas, Routledge, Oxon, 2005.

                                                                                                                                                                                                        
  • Article Statistics