DÜNYA DÜZENİNİN MUTLAKLAŞMASI VE DIŞLANMA: ANTİCİ TOPLUMSALLAŞMA VE LÜMPEN ANTİ KAHRAMAN KİMLİĞİ

Author :  

Year-Number: 2022-23
Yayımlanma Tarihi: 2022-07-04 01:49:48.0
Language : Türkçe
Konu : Sosyoloji
Number of pages: 121-128
Mendeley EndNote Alıntı Yap

Abstract

Toplumsallaşmanın ortadan kalktığı bir dönem görülmektedir. Batı, kendi üstünlüğünü koruyabilmek amacıyla toplumun ve toplumsallaşmanın önünü kesmek istemektedir. Toplumun temel unsurları olan sınıfın ve statünün ortadan kalktığını söylemektedir. Özgürlük vaadiyle kalabalıklara anti toplumsallaşmayı örnek göstermektedir. Kalabalıkların toplum olmaktan uzaklaşarak kendilerini eritmelerini talep etmektedir. Toplumun gücünü kırarak her türlü etkiye açık bireyci bir zihniyeti empoze etmek istemektedir. Bu çalışmada, toplumu yok etme amacı güden lümpen anti kahraman kimliği ve anti toplumsallaşma incelenecektir.

Keywords

Abstract

There is a period in which socialization has disappeared. The West wants to block the society and socialization in order to protect its own superiority. He says that class and status, which are the basic elements of society, have disappeared. With the promise of freedom, he shows the crowds as an example of anti-socialization. It demands that the crowds dissolve themselves by moving away from being a society. It wants to impose an individualist mentality that is open to all kinds of influence by breaking the power of the society. In this study, lumpen anti-hero identity and anti-socialization, which aim to destroy society, will be examined.

Keywords


  • Engels, Friedrich. Köylüler Savaşı. çev. Kenan Somer. Ankara: Sol Yayınları, 1999.

  • Engels, Friedrich. Köylüler Savaşı. çev. Kenan Somer. Ankara: Sol Yayınları, 1999.Hardt Michael ve Antonio Negri. İmparatorluk. çev., Abdullah Yılmaz. İstanbul: Ayrıntı Yayınları, 2002.

  • Laclau Ernesto ve Chantal Mouffe. “Amasız Fakatsız Marksizm Sonrası”. çev., Ahmet Kardam. Marksizm ve Gelecek, 5 (1992), 9-39.

  • Marx, Karl. Louis Bonaparte’ın On Sekiz Brumaire’i. çev., Tanıl Bora. İstanbul: İletişim Yayınları, 2016.

  • Sezer, Baykan. “Doğu-Batı Çatışması ve Marxisme”. Türkiye Günlüğü. 15 (1991/Yaz): 10-16.

  • Yıldırım, Yüksel. “Baykan Sezer Düşüncesinde Marksizm”. Yüzyılın Sorunları ve Sosyoloji II, Ed. Fethi Nas. Ankara: Gece Kitaplığı, 2017

                                                                                                                                                                                                        
  • Article Statistics