İLETİŞİM BİÇİMİ VE BİLGİ KAYNAĞI OLARAK SEYAHATNAMELER

Author :  

Year-Number: 2018-15-16
Language : null
Konu : Sosyoloji

Abstract

Bu çalışmada, bir iletişim biçimi ve bilgi kaynağı olarak seyahatnameler ele alınacaktır. Seyahatnameler, iletişimin toplumlar arası bir boyutu olarak bilginin elde edilmesi, bu bilgilerin paylaşılması ve hatta gelecek nesillere aktarılması açısından önemlidir. Seyahatnameler, toplumlar arası ilişkiler, farklılıklar, tarafgirlikler, önyargılar gibi durumları ortaya koyması açısından bir iletişim yöntemi olarak değerlendirilebilir. Seyahatnamelerin İletişim, Tarih ve Sosyoloji bilimlerini oluşturan bir kaynak olarak sunulması bu alanlarda çalışanlar için farklı bir bakış açısı oluşturacaktır.

Keywords

Abstract

In this study, travel books as a form of communication and a source of information will be discussed. Travel books are important in terms of getting information as an inter-communal dimension of communication, sharing this information and even passing it on to future generations. Travel books can be considered as a communication method in terms of revealing situations such as inter-communal relations, differences, bias, and prejudices. Presenting travel books as a resource that constitutes the sciences of Communication, History and Sociology will establish a different perspective for those working in these fields.

Keywords


  • Bowen, Harold, Türkiye Hakkında İngiliz Tetkikleri, Ankara: TTK, 2011.

  • Bowen, Harold, Türkiye Hakkında İngiliz Tetkikleri, Ankara: TTK, 2011. Carr, Edward Hallett, Tarih Nedir, İletişim Yayınları.

  • Olivier, Antoine, 18. Yüzyılda Türkiye ve İstanbul, Kesit Yayınları, İstanbul, 2007. Şibli Numani, Anadolu, Suriye ve Mısır Seyahatnamesi.

                                                                                                                                                                                                        
  • Article Statistics