CORONA SONRASI OTORİTER DÜZEN VE DÜNYANIN TAŞRALAŞMASI: KOMPLO TEORİLERİNE VE FELAKETE DAYALI MUHAFAZAKÂR-POPÜLER DÜNYA GÖRÜŞLERİNİN ÖNE ÇIKMASI

Author :  

Year-Number: 2020-20
Language : null
Konu : Sosyoloji

Abstract

Corona sonrası yeni dünya düzeni, toplumlar arası sorun ve ayrımların daha fazla belirginleşmesine sebep olmuştur. Çeşitli sorunlarla karşı karşıya olan günümüz dünyasındaki bu sorunlar, felaket ideolojisi içinde açıklanmaktadır. Bu açıklamalar, dünyayı taşralaştırmanın ve insanları birbirleriyle karşı karşıya getirmenin ötesine geçmemektedir. Bu çerçevede, siyasi-askeri sınırlar kültüre göre keskin bir biçimde, düşmanlıklar çerçevesinde, yeniden belirlenmektedir. Batı-dışı toplumları, Batı dünya sistemine entegre etmek amacıyla yeni dünya düzeninde de mutlaklaştırmak istedikleri çatışmanın tarafı olarak yeniden tasarlamaya çalışmaktadırlar. Bu anlamda, bu çalışma, gündelik hayatın her alanında otoritesini kuran corona sonrası otoriter düzenin idrak edilmesi ve Doğu-Batı çatışmasının aşılmasının ehemmiyetinin farkına varılması açısından önemli ve değerli bir çalışmadır.

Keywords

Abstract

Post corona, the new world order has caused the problems and differences between societies to become more evident. These problems in today's world, which is faced with various issues, are explained in the catastrophic ideology. These explanations do not go beyond provincializing the world and bringing people against each other. In this framework, political-military boundaries are sharply redefined according to the culture, within the framework of hostilities. They struggle to redesign non-Western societies as the side of the conflict they want to absolutize in the new world order in order to integrate them into the Western world system. In this sense, this study is an important and valuable study in terms of understanding the authoritarian order after the corona that established its authority in all areas of daily life and realizing the importance of overcoming the East-West conflict.

Keywords


                                                                                                                                                                                                        
  • Article Statistics