BİLGİ VE GERÇEKLİK SORUNU: POSTMODERN GÖRECELİĞİN GERÇEKLİĞİ YOK ETMESİ, TESLİMİYETÇİ-KENDİLİĞİNDENLİK, BELİRSİZLİK VE KARAMSARLIK ÜZERİNE

Author:

Year-Number: 2014-7
Yayımlanma Tarihi: null
Language : null
Konu : Sosyoloji

Abstract

Batı dünya egemenliğinin sağlanmasının ardından modernist, ardından postmodernist bakış açısı ile birçok kavram yeniden ele alınmıştır. Günümüzde bilginin yaygınlaştığı iddiaları belirli bir gerçeklik payı taşımaktadır; ama aynı zamanda bilginin üretim ve yayılma süreçleri üzerindeki denetimin de oldukça ileri boyutlarda gerçekleştiği görülmektedir. Yadsınamaz bir biçimde bilgi teknolojileri üzerinde Batı tekeli söz konusudur. Buna ek olarak bilgi çağımızda giderek büyük bir hızla sermaye ve yatırıma dönüşmektedir.

Keywords

Abstract

After the West achieved world domination, many concepts have been reevaluated first from a modernist, and then from a postmodernist perspective. Today there is a certain amount of truth in saying that information has spread everywhere; but at the same time control over the production and spreading of information has increased. There is a certain monopoly of the West in the field of information technologies. Besides, information has become a capital and investment in our age.

Keywords