BİR DEMODERNİZE BİLİNÇ OLARAK MUHAFAZAKÂR-MODERNLEŞME YA DA TAM BATILILAŞMAYA/MODERNLEŞMEYE DİRENİŞ OLARAK KÜLTÜR MİLLİYETÇİLİĞİ YA DA MODERNLEŞME BİLİNÇLERİNİN ARZ-I ENDAMI

Author :  

Year-Number: 2016-11-12
Language : null
Konu : Sosyoloji

Abstract

Çalışmanın amacı, Erol Güngör, İbrahim Kafesoğlu ve Mehmet Eröz'e özgü muhafazakâr bir modernleşme paradigması geliştiren kültürel milliyetçi sosyal bilimcilerin bilinçli analizlerine bir referans çerçevesi çizmektir. Bu çalışmanın kavramsal çerçevesini, bilgi sosyolojisinin temel yaklaşımlarından olan fenomenolojik yaklaşım ve özelinde ise modern, modernleşen ve demodernize bilinci analiz eden P. Berger ve arkadaşlarının geliştirdikleri fenomenolojiye dayalı model oluşturmaktadır. Araştırmanın mantığı dialektik ve akıl yürütme tarzı hipotetik-dedüktiftir.

Keywords

Abstract

The aim of the study is to draw a frame of reference for the conscious analysis of cultural nationalist social scientists who developed a conservative modernization paradigm specific to Erol Güngör, İbrahim Kafesoğlu and Mehmet Eröz. The conceptual framework of this study is the phenomenological approach, which is one of the basic approaches of the sociology of knowledge, and the model based on the phenomenology developed by P. Berger and his colleagues, who analyze the modern, modernizing and demodernized consciousness in particular. The logic of the research is dialectic and the reasoning style is hypothetical deductive.

Keywords


                                                                                                                                                                                                        
  • Article Statistics